Главная Сны Пресвятой Богородицы Сон Пресвятой Богородицы

Сон Пресвятой Богородицы

Пресвятыя Владычицы, Мати Христа Бога нашего, спала еси во святом граде в Вифлееме Иудейском, и прииде к ней Господь Бог наш Иисус Христос, и рече ей: — Мати моя возлюбленная, Пресвятая Богородице! Спишь Ты во святом граде в Вифлееме Иудейском и что во сне видишь?
И рече ему Мати Его, Пресвятая Богородица: — О сыне возлюбленной мой, изрядное мое чадо, в марте месяце, в святом граде в Вифлееме Иудейском сон я видела престрашен: како бы Тебя, моего Господа Иисуса Христа, видела поймана и связана и приведена к Поитинскому Пилату, игемону, на дереве кипарисе распята, руци и нози Твои гвоздием пригвожденным, тернов венец на главе Твоей возложена и заушенна, и в ребра Твои святые прободенна, и абие изыде кровь и вода на исцеление христианам и на спасение душам нашим. А Никодим снял пречистое тело Твое, скрыв; благообразный Иосиф плащаницею чистою обвив и в нове гробе положив; в третий день воскрес и всему миру дарова живот вечный и раздра рукописание Адамово.
Рече ей Господь наш Иисус Христос — Воистину не ложен сон Твой, Богородице! И аще кто его в пути своем с собою носит тому человеку во всяком пути не прикоснется диавол, ни злой человек, ниже нечистый дух. И аще который человек сон Твой, Богородице в дому у себя держит, тому человеку ни татьбы, ни разбойников; в том доме рабам здравие и скотам житие, господину прибыток по водам — тихое пристанище и во беседе — честь. Аще который человек сон Твой Богородице, при смерти (прочтет) или кого заставит (прочесть) — и тот человек избавлен будет муки вечныя и огня неугасимого, черви неусыпаемые и тьмы кромешные, и приидут ангелы Божии, и возьмут душу его честно, и понесут в Царствие Небесное. Всегда, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить